[film] The Book Thief (2013)

Film - The Book ThiefFilmul acesta l-am văzut chiar aseară și mi-am spus că voi scrie despre el astăzi. Este unul dintre puținele filme pe care le-am văzut în ultima vreme și care m-au impresionat profund. Este o poveste sensibilă, plină de substanță și de profunzime, și îți permite, ba, mai mult, te invită să descoperi în tine însuți adâncimi pe care poate nu le-ai cunoscut până atunci.

Afișul de mai sus l-ar recomanda mai degrabă ca film pentru copii, dar este mult mai degrabă un film pentru sufletul fiecărui om. Nu este un film dramatic sau plin de acțiune și efecte speciale, ci mai degrabă firul său narativ poate fi asemănat susurului ușor al unui râu de munte… liniștitor și profund în același timp.

Evenimentele filmului se desfășoară pe fundalul celui de-al doilea război mondial, din perspectiva unei familii nemțești, unde personajul principal descoperă o pasiune deosebită pentru Cărți, o pasiune care o va conduce pe un drum fascinant și cutremurător deopotrivă. Noi suntem invitați să participăm în această călătorie și să ne însușim învățăturile sale.

Vizionare plăcută.

Comments are closed.